produkty destylacji ropy naftowej

QLIMAX

Temat: Niebezpieczny Dukan??
Dla przykladu podaje kawalek artykulu na temat parafiny w kosmetykach. Wziete ze strony: http://www.luskiewnik.strefa.pl/acne/toksyny.htm Olej mineralny, parafina, olej parafinowy: Produkty destylacji ropy naftowej. Nie wchłaniają się z jelit i skóry. Zatykają pory, absorbują kurz i bakterie. Hamują wymianę gazową i metaboliczną w skórze. Uniemożliwiają swobodne wypływanie łoju na powierzchnię skóry. Stwarzają beztlenowe warunki w skórze sprzyjające rozwojowi bakterii beztlenowych wywołujących trądzik. Inicjują tworzenie zaskórników, utrudnia regenerację skóry. Przyśpieszają procesy...
Źródło: forum.dieta-dukan.pl/viewtopic.php?t=227



Temat: Ropa A Olej Opałowy W.... Aucie
...do czegos nowszego sadza ci go zapcha i remont silnika gwarantowany. teraz do tych co mowia ze oo i on sie niczym nie roznia wedlug slownika chemicznego oleje opałowe naftopochodne oleje ciezkie otrzymywane jako pozostalosc po przerobce niskogatunkowej ropy nie nadajacej sie do otrzymywania olejow smarnych lub jako pozostalosc krakingu. zastosowanie jako paliwo (mazut) na statkach i w przemysle oleje pedne (oleje napedowe, oleje Dieslowe, oleje gazowe) produkty destylacji ropy naftowej lub procesu uwodorniania wegla, stosowane do napedu silnikow wysoko prznych Diesla. O.p obejmuja frakcje destylujace po odpedzeniu bezyn i nafty, a przed olejami opalowymi i smarnymi (..) wnioskujac z definicji oo jest bardziej lepki od on i destyluje sie go przy wyrzszej temperaturze wiec ma wieksze czasteczki. przy spalaniu potrzebuje wiecej powietrza i trudniej sie zapala. jesli silnik bedzie dawal tyle samo...
Źródło: forum.purepc.pl/index.php?showtopic=129507


Temat: Toksyczne składniki kosmetyków
...może komuś się przyda: http://luskiewnik.strefa.pl/acne/toksyny.htm Zwykle, jak się po tym idzie do łazienki i się patrzy, co tam się ma, to się przeżywa lekki szok... Może przytoczę dwa najpowszechniejsze (pierwszy jest w praktycznie wszystkich 'smarowidłach', drugi w szamponach i mydłach - najgorsze, że również tych dla dzieci!!) Mineral oil, Petrolatum, Paraffin Oil, Paraffinum liquidum Olej mineralny, parafina, olej parafinowy Produkty destylacji ropy naftowej. Nie wchłaniają się z jelit i skóry. Zatykają pory, absorbują kurz i bakterie. Hamują wymianę gazową i metaboliczną w skórze. Uniemożliwiają swobodne wypływanie łoju na powierzchnię skóry. Stwarzają beztlenowe warunki w skórze sprzyjające rozwojowi bakterii beztlenowych wywołujących trądzik. Inicjują tworzenie zaskórników, utrudnia regenerację skóry. Przyśpieszają procesy...
Źródło: wege.dzieciak.pl/viewtopic.php?t=2361


Temat: Woda
...* Chlorowane fenole * Cyjanki * Cyna * Czterochlorek węgla (tetrachlorek węgla) * Czterochloroetylen (tetrachloroetylen) * Detergenty * Fenol * Fluor, fluorki * Ftalany * Glin (aluminium) * Haloformy * Kadm * Nikiel * N-nitrozoaminy * Ołów * Pestycydy - środki ochrony roślin 28.1 Aldryna i dieldryna 28.2 DDTorazjego analogi DDD i DDE 28.3 Dwunitrofenole 28.4 Pięciochlorofenol (pentachlorofenol) * Polichlorekwinylu-PCV * Produkty destylacji ropy naftowej * Rad226 * Rtęć * Srebro * Trójchloroetylen-TRI * Tworzywa sztuczne * WWA - wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne 36.1 Benzo(a)piren http://www.hydropure.com.pl/ksiazki/rakotw...ane_pierwiastki
Źródło: nedds.pl/index.php?showtopic=136098


Copyright (c) 2009 QLIMAX | Powered by Wordpress. Fresh News Theme by WooThemes - Premium Wordpress Themes.